Explosionssäkra ljussignaler ger skydd i svåra miljöer

Ljussignalerna i Moflash EXD-serien omfattar utrymningslarm, statusindikatorer och allmänna varningssignaler.

 

Ljussignalserierna BC125 i rostfritt stål och BC150 i glasarmerad plast har konstruerats för att ge tydliga visuella varningssignaler i potentiellt explosiva eller kärva miljöer som till exempel de man finner i olje- och gasbranschen (on-shore och off-shore), kemibranschen, petrokemibranschen och marinindustrin.
Båda ljussignalerna erbjuder ett val mellan två olika sorters ljuskällor: antingen Xenon (blixtljus) med flera blixthastigheter och blixteffekter (10 W, 15 W, 20 W, 25 W) eller LED med tre olika former av varningsljus (blinkande, roterande eller statiskt) och två blixteffekter (5 W, 10 W). De levereras som standard med någon av följande linsfärger: gul, röd, blå, grön och klar. Alternativa färger kan fås på begäran.
Enheterna kan även kopplas till ett telefonsystem och användas som visuell ringsignal för telefoner i mycket bullriga miljöer.
Med sin konstruktion i glasfiberarmerad plast väger BC150-ljussignalen endast 3,8 kg, vilket underlättar installationen och gör den till ett billigt alternativ vid signaleringskrav. Den mer robusta BC125, konstruerad i rostfritt stål med en vikt på 5,4 kg, är idealisk vid användning off-shore, där miljöförhållandena är särskilt tuffa.
Båda enheterna uppfyller ATEX- och CQST-standarderna i enlighet med europeiska säkerhetsföreskrifter och garanterar skydd för arbetare i farliga miljöer.

Comments are closed.