European Business Awards 2015/16 till Mycronic

Mycronic AB har efter en 15 månader lång tävlingsperiod i Europas största företagstävling, utsetts till vinnare i Import/Export-kategorin i årets upplaga av European Business Awards (EBA).


Charlott Samuelson tar emot utmärkelsen

Tävlingen har under året involverat fler än 32 000 företag från 33 länder. Fredagen den 17 juni deltog Mycronic i en exklusiv prisceremoni i Milano. Vid utdelningen närvarade framträdande företagsledare, Europeiska ambassadörer och ministrar.
– Vi är fantastiskt glada, överraskade och självklart väldigt stolta över att få motta detta pris speciellt med tanke på den hårda konkurrensen. Priset är ett bevis på det fantastiska arbete som alla våra medarbetare gör, säger Charlott Samuelsson, chef för Operational Excellence på Mycronic AB.
EBA delas ut inom 11 olika kategorier. Juryns motivering till Mycronics utnämning som bästa företag i kategorin Import/Export löd:
”I den högteknologiska tillverkningssektorn finns det ibland möjligheter att utveckla innovativa produktionstekniker, som möjliggör för en hel bransch att uppnå ökad produktivitet, och effektivt integrera organisationens relation till sina kunder. Vinnaren har utvecklat många sådana innovationer, vilket har befäst deras position som en global partner till elektroniktillverkare. Mer än 90 % av försäljningen går på export, vilket har generat enastående resultat i försäljning och vinst.”
Mycronic ligger i framkant av elektronikindustrin och skapar världsledande produktionsutrustning med innovativa lösningar för tillverkning av elektronik. Med mer än 30 års erfarenhet och 470 patent, når företaget mer än 2 300 kunder i över 50 länder genom 10 dotterbolag samt distributörer över hela världen. Merparten av försäljningen, cirka 98 procent, går på export.
– Den extraordinära förmåga till entreprenörskap, innovationskraft, ledarskap och affärsmannaskap som uppvisas av mottagarna av ”Ruban d´Honneur” och de övriga vinnarna i tävlingens olika kategorier, visar hur mycket som går att uppnå på marknader med utmaningar. Alla deltagare är en heder för sitt land och vi önskar dem all lycka i framtiden, säger Jean Stephens, CEO på RSM.
– Det är otroligt inspirerande att se hur företag från hela Europa nätverkar och skapar nya kontakter och vi är självklart extra stolta över att ha en vinnare från Sverige i den prestigefyllda tävlingen, säger Karl Andersson, EBA-ansvarig på RSM i Sverige.

Comments are closed.