Epsilon får order till fordonsindustrin

Epsilon i Skövde har fått en stororder, värd 30 miljoner kronor, inom teknik till fordonsindustrin.

– Den globala fordonsbranschen investerar i avancerad teknik på hemmaplan. Det är glädjande att se att den teknik som Epsilon utvecklar står stark jämfört med konkurrenterna, säger Mats Boström, koncernchef för Epsilon.

Ett team på tio personer från Epsilons kontor i Skövde ska ta fram en komplett monteringslinje i storleken 25 gånger 10 meter som innefattar konstruktion, tillverkning, montage och drifttagning av en utrustning innehållande en palettbana och en robotcell. Teamet får ansvaret för hela processen och kommer, tillsammans med ett flertal lokala underleverantörer, att leverera utrustningen testad och produktionsklar i april 2012.

– Att få genomföra detta från ax till limpa är lärorikt för oss och kommer att ge positiva effekter, bland annat ett utökat kontaktnät och möjlighet till framtida uppdrag, säger Martin Andersson, platschef Epsilon i Skövde.

Den tekniska lösningen som var avgörande för att erhålla uppdraget fokuserar på flexibiliteten inför framtida produkter, vilket var värdefullt för kunden, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.