Entreprenör-vinnare från Kina

Cao Dewang, ordförande i Fuyao Glass Industry Group, blev i natt utnämnd till världens främsta entreprenör när han tog hem segern i tävlingen World Entrepreneur Of The Year.  De övriga 42 tävlande, bland dem Martin Gren från Axis AB, fick dela på andraplatsen.

För nionde året i rad har World Entrepreneur Of The Year avgjorts i Monte Carlo. 43 finalister, som alla vunnit titeln Entrepreneur Of The Year i sina respektive hemländer, tävlade om världstiteln. I år vann Cao Dewang från Fuyao Glass Industry Group, ett företag som tillverkar vindrutor och andra glasprodukter för bilar. Fuyao har en marknadsandel på över 50 procent i Kina.
– Att få denna utmärkelse bland en grupp av sådana begåvade entreprenörer är en stor ära, säger Cao Dewang, inte bara för mig utan även för de 10.000 anställda på Fuyao och för Kina också.
En internationell jury bedömde entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.
Martin Gren, grundare av IT-företaget Axis AB, var på plats i Monte Carlo som representant för Sverige. Konkurrensen var hård och Martin Gren fick dela andraplatsen med övriga finalister.
– Det har varit inspirerade att komma hit till Monte Carlo och få träffa världens bästa entreprenörer. Jag kommer att ta med mig många idéer och lärdomar hem, säger Martin Gren.

Comments are closed.