Enkortsdatorer med Intel Compute Sticks

RS Components säljer nu en ny dator från Intel i form av en USB-sticka som gör det möjligt att använda datorer i nya miljöer hemma, på kontoret eller när man är på språng. Intel Compute Stick kommer i två versioner och förvandlar vanliga HDMI-skärmar och TV-apparater till fullt fungerande datorer. Datorn kan används med Windows 8.1, Windows 10 eller Ubuntu Linux.

 

Compute Stick kan kopplas in i HDMI-uttaget på bildskärmen så att användaren får en dator på ett par sekunder. De enda tillbehör som behövs är en strömsladd, som levereras tillsammans med Compute Stick, samt ett trådlöst tangentbord och en trådlös mus (ingår inte i paketet). Compute Stick har även integrerad Intel HD-Grafik samt Wi-Fi- (802.11bgn) och Bluetooth 4.0-uppkoppling. Windows 8.1-versionen (som kan uppgraderas gratis till Windows 10) levereras med 32 Gbyte eMMC Flashminne och 2 Gbyte DDR3L SDRAM, och Ubuntu Linux 14.04-versionen kommer med 8 Gbyte eMMC Flashminne och 1 GBbyte DDR3L SDRAM.
Filerna kan lagras lokalt för snabb åtkomst, och den inbyggda trådlösa uppkopplingen kan användas för att komma åt filer som lagras i ett hemmanätverk eller i molnet. Quad-core Intel Atom-processorn är tillräckligt kraftfull för att klara av vanliga spel. Tack vare USB 2.0-kontakten kan datorn kopplas upp till kringutrustning. Lagringsutrymmet på stickan gör den bärbar, och micro SD-kortplatsen gör det möjligt att lägga till ytterligare lagringsutrymme.
Compute Stick är försedd med ett säkerhetsfäste och kan därmed fästas vid andra saker med en kabel, så att den endast kan avlägsnas när användaren vill det. Stickan har även en innovativ kylande design med en pytteliten kylande fläkt som möjliggör driftsäker och snabb prestanda. Förutom nätadaptern levereras Compute Stick med en micro USB-kabel för strömadaptern samt en 20 cm HDMI-kabel och en snabbstartsguide i form av en poster.

Comments are closed.