Energisnålt sensornav

Microchip lanserar SSC7102, ett energisnålt, flexibelt och nyckelfärdigt sensornav som gör det lätt att implementera sensorfusion och som stöds av ett stort sortiment av sensorer.

 

Microchip har haft ett nära samarbete med flera industriledande sensortillverkare och specialister inom sensorfusion vid framtagningen av lösningen, vilket möjliggör snabbare marknadsledtid utan behov av expertis inom sensorfusion. SSC7102 förbrukar ca 4 mA när den kör komplicerade algoritmer för sensorfusion, vilket resulterar i längre batterilivslängd för datorplattor, laptop-datorer, ultrabook-datorer och smarttelefoner baserade på Windows 8.1.
Tack vare att de är så små och billiga kan sensorer nu inkluderas i praktiskt taget allt. IHS iSuppli räknar med att fler än 6 miljarder rörelsesensorer kommer att levereras i mobiltelefoner och datorplattor år 2016.
Microchip samarbetade med industriledande företag som Bosch och Movea när man utvecklade SSC7102 för att ta fram en lättanvänd, Windows 8.1-certifierad HID-över-I2C-lösning med låg effektförbrukning.

Comments are closed.