Energisnåla systemkretsar för LoRa

Det öppna protokollet LoRaWAN möjliggör energisnål kommunikation över längre avstånd än Zigbee, Wi-Fi och Bluetooth. Microchip visar på Electronica sin nya systemkretsfamilj SAM R34/35 som de hävdar vara industrins mest energisnåla systemkretsar för LoRa i sovläge.

Den högintegrerade systemkretsfamiljen SAM R34/35 innehåller en 32 bit styrkrets (MCU), sändtagare och programvarustack.

SiP-kretsarna bygger på certifierade referenskonstruktioner och beprövad samfunktion med LoRaWAN-portar från stora nätverksleverantörer vilket förenklar hela utvecklingsprocessen.

LoRa-utrustning för slutanvändare befinner sig i många fall i sovläge under långa tidsperioder och vaknar bara upp tidvis för att överföra små datapaket. Kraftmatningen styrs av den extremt energisnåla MCUn SAM L21 Arm Cortex-M0+. I sovläge drar SAM R34-kretsarna bara 790 nA.

SAM R34/35-familjen ryms i en tunn 6×6 mm kapsel (TFBGA) och passar för energisnåla IoT-tillämpningar som kräver lång räckvidd, har litet format och som medger flera års batterilivslängd.

LoRaWAN i 100 länder
LoRaWAN passar att använda i smarta städer, för övervakning av jordbruk och för att spåra leveranskedjor. Enligt LoRa Alliance har antalet LoRaWAN-operatörer fördubblats från 40 till 80 under de senaste 12 månaderna, med aktiv utveckling av LoRaWAN-nätverk i fler än 100 länder.

SAM R34/35-familjen stöds av Microchips LoRaWAN-stack, liksom en certifierad och beprövad lösning, från krets till kapsel, som förenklar kundens applikationer. Tack att LoRaWAN används i hela världen i området 862 till 1020 MHz, kan konstruktörer utnyttja en enda komponentvariant.(SAM R34/R35 innehåller en transceiver för alla tre LoRaWAN-banden mellan 137 och 1020 MHz).

Microchips SAM R34/35 LoRa-familj omfattar sex kretsvarianter.

Comments are closed.