Enea och LSI utvecklar multicoreplattform

Enea utvidgar sitt strategiska partnerskap med LSI Corporation. LSI väljer att förintegrera mjukvara från Enea på sina multicoreprocessorer. Enligt avtalet får LSI distributionsrätt på Eneas mjukvara och Enea optimerar och anpassar mjukvara direkt för LSIs multicoreprocessorer. Slutprodukten blir en nyckelfärdig och optimerad multicoreplattform som kortar och förenklar telekomföretagens utvecklingsarbete.

Plattformen är komprimerad, energisnål och levererar prestanda som skall passa telekomföretagens framtida behov. Lösningen är komplett och skalbar, vilket gör det möjligt att använda samma plattform som bas för en stor del av utvecklingsarbetet. Samma plattform kan användas för såväl komplexa serverapplikationer som gateways som knyter samman fasta och trådlösa nät. Detta leder till minskade kostnader och att tillverkaren snabbare kommer ut på marknaden med sina produkter.
– Den snabba och skalbara lösning som vi skapar tillsammans med LSIs hårdvara saknar motsvarighet på marknaden i dag, säger Per Åkerberg, COO, Enea.
Under det nya avtalet anpassar och optimerar Enea sin programvara Enea OSEck, Enea LINX och Enea Optima mot LSIs StarPro-produkter.

Comments are closed.