ARM etablerar expertcenter i Sverige

ARM har förvärvat Lundaföretaget Logipard AB och etablerar det nya kontoret ARM Sweden i Lund. Företaget blir ett expertcenter inom utveckling av kiselbaserade lösningar för videokodning och ARM kommer att anställa ytterligare personal inom kort.

Logipard är ett privatägt företag som utvecklar teknologier för videokodnings- och avkodningsacceleration till den mobila och konsumentmarknaden. Företaget är en ledande leverantör av video-IP till en av världens främsta mobilteknologileverantörer av plattformar som används av LG Electronics och två andra ledande OEMs för mobila handtelefoner. Logipards video-IP har hittills levererats i över 30 miljoner mobiltelefonenheter.
Det nya ARM Sweden, tidigare Logipard, ser fram emot att anställa fler ingenjörer för att etablera de nyligen lanserade ARM Mali-VE videoprocessorer som den främsta teknologin för videokodning i mobila enheter och för att säkerställa produktsortimentets utveckling på lång sikt.
Förvärvet av Logipard understryker det existerande ingenjörsteamets styrka och tillför video- och bildteknologi av värdklass till ARM:s produktportfölj. Det ger ARM ytterligare bredd i sin IP-portfölj.

Comments are closed.