Enea förvärvar ZealCore

Köpet av svenska ZealCore Embedded Solutions AB ger Enea såväl tillgång till utvecklingsverktyg som patenterad teknologi.
ZealCore är välkända för sin mjukvara som spårar och analyserar buggar i inbyggda system. Företagets patenterade programkod är datorvärldens motsvarighet till flygets svarta låda: Den avslöjar var och när fel uppstått i mjukvarustyrda produkter. Tekniken kan används exempelvis vid utveckling av styrsystem för tåg, telekomutrustning och industrirobotar.
ZealCores produkter kompletterar Eneas existerande verktyg med nya funktioner för spårning och med kraftfull, grafisk presentationsteknik.  Investeringen är ett led i Eneas långsiktiga strategi för kompletta, integrerade lösningar med mjukvara, konsulttjänster och tredjepartsprodukter inom inbyggda system.
ZealCore har fem anställda. Beräknad omsättning för 2008 uppgår till SEK 5,5 miljoner. Bland kunderna finns marknadsledande företag inom telekom, transport och industriautomation som ABB och Bombardier.
Enea erlägger en kontant köpeskilling för hela bolaget samt en tilläggsköpeskilling baserad på ZealCores försäljningsresultat under innevarande år. Säljare är KTH Chalmers Capital, SEB Venture Capital, Industrifonden samt de två grundarna, Henrik Thane och Kristian Sandström, som stannar kvar i bolaget. Tillträde till ZealCore sker den 1 juli.

Comments are closed.