Annons

EMI-avskärmning för drönare

Från Parker Chomerics kommer nya lösningar för att skydda drönare från elektromagnetiska störningar och överhettning.

Drönare som används nära basstationer, byggnader, antenner, högspänningskraftledningar och andra hinder kan påverkas av allvarliga elektromagnetiska störningar (EMI), vilket äventyrar deras prestanda och säkerhet.

Ett annat stort problem är överhettning som orsakas av den höga belastningen på drönarens elektronik och de kraftfulla rotorerna.

Drönare kräver också lösningar som kan minska vikten och möjliggöra effektiv anslutning mellan drönare och styrenhet. Väderbeständighet är också en viktig egenskap.

För att uppfylla dessa krav används Parker Chomerics CHOFORM® 5575, Form-In-Place (FIP) EMI-packning. Detta robotdispenserade material kan appliceras direkt på drönarens aluminiumgjutning för att fungera som en barriär, vilket förhindrar att de elektriska kretsarna kommunicerar och orsakar fel i förtid.

CHOFORM 5575 är ett fukthärdat silverpläterat aluminiumfyllt silikonmaterial som ger upp till 80 dB skärmningseffektivitet. Genom att använda en FIP-packning sparas upp till 60 % utrymme och vikt i drönarhöljet, eftersom flänsarna kan vara så tunna som 0,76 mm (0,025 tum).

Materialet har en hög motståndskraft mot korrosion vid fördelning på aluminium, vilket förhindrar galvanisk korrosion i det elektroniska höljet.

Parker Chomerics har utvecklat THERM-A-GAP GEL 37 för att motverka termiska effekter. Produkten har en termisk konduktivitet på 3,7 W/mK och används för att leda värmen från chipsetet till drönarens hölje.

Leave a Reply