Elfa Distrelec firar 50 år

Elektronikdistributören Elfa Distrelec firar ett halvt sekel av innovation. Företaget startade i Schweiz och har expanderat till ett företag över hela kontinenten med över 400 anställda.

Historien började i Schweiz 1973, året då det första mobiltelefonsamtalet ägde rum. Bara fem år senare hade Elfa Distrelec sett tillräcklig tillväxt för att locka intresset från en köpare, Datwyler, en strategisk ingenjörspartner för innovativa system på flera globala marknader. Med nya investeringar byggde Elfa Distrelec upp en växande verksamhet. Bland annat etablerade man sig 1993 på den italienska marknaden.

2001 gick Elfa Distrelec in på den tyska marknaden efter förvärvet av Schuricht och gick in på ytterligare marknader som Rumänien och Sverige senare samma årtionde. År 2008 hade Elfa blivit en del av Distrelec (Elfa Distrelec). Ett år senare köpte Distrelec Nordic Power för att uppnå synergier i Norge och Sverige.

I början av det följande decenniet började centraliseringen av lagerverksamheten, medan Elfa Distrelec 2012 förvärvade Display Electronika och blev verksamt som Elfa Distrelec i Nederländerna och Belgien. Bara två år senare lanserade Elfa Distrelec en ny webbplattform och ett nytt affärssystem.

2016 presenterade företaget sitt eget RND-märke. Ett år senare öppnades Manchester Enterprise Hub, hem för RND-teamet.

Elfa Distrelec KnowHow-hubben lanserades 2019 och innehåller en mängd olika utbildnings-, tekniska och informationsartiklar om de senaste branschtrenderna. 2020, efter 42 år av ägande, slutförde Datwyler försäljningen av Elfa Distrelec till det globala investeringsbolaget Aurelius Equity Opportunities. Förvärvstrenden fortsatte dock med att Elfa Distrelec köpte Display Electronics för att bli verksamt som Alfa Distrelec i Frankrike.

Comments are closed.