Effektmoduler för hushållsmaskiner

International Rectifier utökar familjen µIPM med halvbryggeeffektmoduler för motorer upp till 300 W.

 

International Rectifier introducerar utökningar av sin familj högintegrerade effektmoduler µIPM i och med introduktionen av IRSM808-105MH och IRSM807-105MH som är optimerade för högeffektiva hushållsmaskiner och lätta industriella tillämpningar med motorer upp till 300 W.
Halvbryggemodulerna IRSM808-105MH och IRSM807-105MH finns i ultrakompakt 8x9x0.9 mm PQFN-kapsel och behöver upp till 60 procent mindre kretskortsyta än befintliga 3-fasmotorstyrningar. De möjliggör högkompakta kylkroppsfria lösningar för tillämpningar som kylskåpskompressorer, värme- och vattenledningspumpar, luftkonditioneringsfläktar, diskmaskiner och automationssystem.
International Rectifiers patentsökta µIPM-familj ger skalbara effektlösningar med vanliga anslutningar och kapselstorlekar. µIPM-familjen, som klarar strömmar från 2 till 10 A och spänningar från 250 till 500 V, har tåliga och effektiva högspända FredFET MOSFET-switchar som är optimerade för styrningar med variabel frekvens och International Rectifiers högspända styrkretsar. Den nya metodiken som utvecklats av International Rectifier för detta marknadssegment har kopparledningar på kretskortet för att avleda värme från modulen och ge kostnadsbesparingar i och med mindre kapsel och eliminering av behovet av kylkropp. Genom att använda vanlig QFN-kapslingsteknologi är monteringen förenklad genom eliminering av ”through-hole second pass assembly” och förbättrade termiska prestanda jämfört med traditionella ”dual-in-line”-modullösningar.
Styckepriset för både IRSM808-105MH och IRSM807-105MH börjar på 1,44 USD i 10 000-kvantitet med reservation för förändringar. Produktionskvantiter är tillgängliga nu. Komponenten uppfyller RoHS-direktivet.

Comments are closed.