Effektivare tillverkning av Risifrutti

Orkla Foods tar hjälp från Prevas för att modernisera sin tillverkning av Risifrutti i Örebro. Uppdraget består av att levererar en helhetslösning där tre processer ska moderniseras och leveransen innehåller mjukvara, hårdvara och installation av hårdvara. Ordervärde drygt 3 Mkr.

Orkla Foods Sverige är en sammanslagning av f d Abba Seafood, Procordia och Frödinge. De tillagar sin mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Tillverkningen av Risifrutti sker i Örebro och produkten är idag ett av de mest välkända varumärken för mellanmål i Sverige och finns i många olika smaker och varianter.
– Vi står inför en ombyggnad av processerna i anläggningen vilket också för med sig att vi behöver modernisera våra styrsystem. Här väljer vi Prevas som vår samarbetspartner. De har ett gediget kunnande inom industriell IT och automation, med många intressanta referenser. Vi ser det även positivt att Prevas finns lokalt representerade i regionen, säger Ingvild Bentzröd Svensson som är underhållschef på Orkla Foods Sverige.

Comments are closed.