Dolby-certifierad SHARC-processor för Dolby Atmos

Analog Devices lanserar sin första digitala signalprocessor som certifierats av Dolby Laboratories för avkodning av Dolby Atmos-innehåll. ADIs SHARC 214xx processorer gör det möjligt att implementera Dolbys senaste surroundbearbetningsteknik för bioljud i AVR-system på hemmabiomarknaden.

 

Dolby Atmos levererar flerdimensionellt ljud som placerar och förflyttar specifika ljud var som helst i rummet, inklusive ovanför lyssnaren, så att publiken omges av underhållningsupplevelsen. Sedan introduktionen på biografer 2012 har Dolby Atmos anammats av bland annat alla stora Hollywood-studios, sju Oscar-vinnande regissörer och 16 Oscar-vinnande ljudtekniker. Nu kan Dolbys bioupplevelse Atmos avnjutas hemma i ljudprodukter som använder SHARC-processorer.
– Dolbys certifiering av Analog Devices SHARC-processorer innebär att vi är säkra på att våra Dolby Atmos-system implementerar surroundtekniken på rätt sätt, säger Yoshinori Yamada, teamledare för globala affärer inom ljud och bild, D+M Group.
SHARC-processorer med Dolby Atmos-avkodning är nu tillgängliga för tidiga användare av Dolby-licensierade hemmabiosystem och kommer inom kort även att stå till buds för allmänheten. ADIs Dolby Atmos-implementation stöds av Melody AVR 5-utvecklingsplattform och SDK.

Comments are closed.