Dimmer för alla lampor

Krafthanteringsföretaget Eaton har lanserat en ny dimmerlösning som fungerar med alla typer av vanliga lampor. Den inkluderar glödlampor, halogenlampor, lysrör och dimningsbara lysdiodlampor. Eaton Smart Dimmer kan även användas med lågenergilysdioder som, fram till nu, har varit nästan omöjliga att dimma på ett effektivt och pålitligt sätt.

De nya har sex olika inbyggda dimningsprofiler som fungerar direkt vid installationen på alla standardtillämpningar. Anpassade dimningsprofiler definieras enkelt och snabbt för att uppfylla speciella krav.
Enheterna ger jämn dimmereffekt, utan att ljuset flimrar eller blinkar. De genererar inget hörbart ljud, och även när de används med riktigt små lysdioder blir det inget eftersken när lampan släcks. De ger jämn kontroll över största möjliga ljusintervall och dessutom är de tillverkade med energieffektiv teknologi.
– Lågenergilampor blir alltmer populära, säger Gerald Sessink som är produktansvarig på Eaton. Ett stort problem är dock att det just nu finns många olika typer av dimningsbara lysdioder, alla med olika dimningsegenskaper. Vissa typer av lampor beskrivs faktiskt som mer eller mindre olämpliga för dimning, medan andra tidigare endast kunde styras av en särskild typ av dimmer. Vår universallösning fungerar med alla lampor. Det är inte bara en fördel för montören utan även för husägaren som får full kontroll över ljuset i alla rum, oberoende av lamptyper och ljusstyrkor som används.
Eaton Smart Dimmer finns i versioner för installationsdosa, bara 18 mm djupa, på 250 W och inbyggda versioner på 250 W och 500 W. Alla typer har inbyggt automatiskt återställningsskydd mot kortslutning, överbelastning och för hög temperatur.

Comments are closed.