Digitaliserare för lågbrusmätningar

Det Linköpingbaserade företaget SP Devices har släppt en två-kanals digitaliserare optimerad för lågbrusmätningar i frekvensområdet under 0,1 Hz och upp till 100 MHz.

Företagets nya ADQ214-DCLN är en 14-bitars digitaliserare med två kanaler som samplar med upp till 400 MSa/s och som har en lågbrusig analog DC-kopplad ingång. Den är enligt företaget speciellt utformad för lågbrusmätningar och har utmärkta prestanda både vad gäller 1/f-brus och bredbandsbrus. Diogitaliseraren har också ett realtids decimeringsfilter för brusundertryckning och noggranna analyser och ska enligt företaget dessutom vara i det närmaste fri från distorsioner i form av spurioser. Det gör den enligt SP Devices lämplig för fasbrusmätning i labbmiljöer samt för automatiserad testutrustning samt andra typer av bredbandsanalyser av svaga signaler. i form av spurioser.

ADQ214 kan anslutas med hjälp av en USB 2.0 kabel eller med ett PXIe-gränssnitt som tillval och upptar en kortplats i ett 3U cPCIe/PXIe-chassi. Modulen kan antingen användas med chassi och styrenheter från stora leverantörer eller med ett kundanpassat bakplan som kan tillhandahållas av SP Devices.

Med digitaliseraren följer också en utvecklingssats Software(SDK) som kan användas både under Windows och Linux.

Comments are closed.