Annons

Digi-Key vann dubbla pris

På årets utdelning av Elektra European Electronics Industry Awards fick distributören Digi-Key två av prisen. Grundaren, Mark Larson fick "Lifetime Achievement Award", och företaget utnämndes till "Distributor of the Year".


Ben Brookes, Mark Larson och Ian Wallace, Digi-Key Corporation

Enligt domarna valdes Digi-Key till årets företag på grund av sin snabba anpassning till företagets unika hybridmodell för distribution. Detta kombineras med innovation, ledarskap, en ökad kundbas i Europa och övertygande ekonomiska resultat år från år.
Den nya distributionsmodellen kombinerar etablerad webförsäljning med fältsäljare för lokalt stöd. Ett resultat är en tillväxt på 32 procent i Storbritannien det senaste året.
Mark Larson valdes som vinnare av "Lifetime Achievement Award" baserat på sin ledande roll i att skapa ett av de snabbast växande globala varumärkena inom komponentdistribution. Företaget har vuxit från källarföretag till marknadsledare med förväntade 1,76 miljarder dollar i årlig försäljning. Digi-Key har idag 3 200 anställda och en kapacitet på över 30 000 order per dag.

Comments are closed.