Digi-Key förstärker europaorganisationen

Komponentdistributören Digi-Key Corporation ökar sin europeiska försäljnings- och kundsupport med ett nytt försäljnings- och supportkontor i München och ett antal nya försäljningsansvariga för de olika regionerna.

– Digi-Key utvecklar kontinuerligt sin hybriddistributionsmodell, säger Mark Larson, vd för Digi-Key. I EMEA-regionen ser vi en ökad efterfrågan på beställningar av en mängd olika elektronikkomponenter i små kvantiteter tillsammans med lokal support, så nu skapar vi nya resurser för att täcka detta behov. Vi har noggrant valt ut ett team av industriexperter som kan hjälpa våra nuvarande kunder inom varje region och samtidigt fortsätta att expandera vår kundkrets.
Följande personer ingår i organisationen av försäljningsansvariga:
* Kris Haggstrom – vice VD för strategisk kundutveckling, försäljning EMEA/Asien och Stillahavsområdet.
* David Mahal – försäljningschef, Israel och Ryssland.
* Ian Wallace – försäljningschef, Storbritannien och Irland.
* Hermann Reiter – försäljningschef, Centraleuropa.
Ytterligare resurser som täcker in de nordiska länderna, Baltikum, Öst- och Sydeuropa kommer att presenteras inom 3 månader.
Digi-Keys nya försäljnings- och tjänstorganisation kommer att finnas i München, med initialt fokus på centraleuropeiska kunder. I den nuvarande organisationen ingår en applikationsingenjör samt sex försäljnings- och tjänstspecialister.
Digi-Key har också ett kundsupportcenter i Nederländerna med 31 anställda.

Comments are closed.