Delta tar över Danfoss testcenter i Nordborg

Danska Delta meddelar i sitt nyhetsbrev att de genom ett avtal med Danfoss nu tar över det företagets testcenter i Nordborg. Avtalet träder i kraft den 1 november 2011.

För kunder och personal vid testcentret kommer inte några omedelbara förändringar att ske då läge och faciliteter kommer att vara oförändrade.

– Det är logiskt för Delta att söka lokal närvaro i Sønderjylland med regionens högteknologiska industrikluster. Vi välkomnar detta som en unik möjlighet att erbjuda ett bredare utbud av provnings- och konsulttjänster till befintliga kunder hos Danfoss och Delta i regionen – men också för att attrahera nya kunder säger Stig Lumbye, divisionschef vid Delta.

För Danfoss uppges försäljningen av testcentret också vara ett logiskt steg i att förverkliga företagets ”core & clear strategy”.

– I Delta har vi funnit en partner som kan garantera att Danfoss i framtiden kan ha de bästa tjänsterna inom området, säger Tina Larsen, vd för Danfoss Technology Centre.

Delta uppges ha en klar vision om att bygga ett helt nytt ”state-of-the-art”-testcenter genom att erbjuda hela skalan av Deltas test- och konsulttjänster, inklusive EMC-provning, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.