Dell utökar med ny mobiltelefon

Dell bekräftar nu att de utvecklar en smart mobiltelefon och väljer att först leverera den nya produkten till de båda telekomoperatörerna China Mobile och Claro.

Dell skriver i ett pressmeddelande att när de går in på marknaden för smarta mobiltelefoner är det ett led i företagets kontinuerliga expansion inom mobila internetprodukter. Tidigare i år säger sig Dell varit den första PC-tillverkaren att bygga in China Mobiles 3G-teknologi och tjänster i sina Netbooks. Dessutom uppger företaget att de har avtal med andra stora telekomoperatörer, såsom Vodafone i Europa, Australien och Nya Zealand; AT&T och Verizon i U.S.A;  M1 och Starhub i Singapore och Maxis i Malaysia.

China Mobile har över 500 miljoner kunder och brasilianska Claro, som ingår i America Movil network, har mer än 42 miljoner abonnenter.

– Vår entré inom kategorin för smarta telefoner är en logisk utökning av Dell’s konsumentproduktutveckling under de senaste två åren, säger Ron Garriques, President, Dell Global Consumer Group.

– Det här signalerar en viktig milsten i det långsiktiga samarbetet mellan China Mobile och Dell. Vi är förväntansfulla då Dell blir en av de första tillverkarna att introducera ny teknologi baserad på Ophone-plattformen, säger en talesman för China Mobile.

Comments are closed.