Defentry tar in 3,6 miljoner

Defentry är ett cybersecurityföretag som med hjälp av datainhämtning och AI arbetar för att bekämpa ID-kapningar och hackade konton. Företaget har under hösten stängt en finansieringsrunda om drygt 3,6 miljoner kronor från bland annat affärsängeln John Fällström för att ytterligare expandera verksamheten.


Defentry-teamet


Defentry har haft en stark tillväxt det senaste kvartalet och tecknat avtal med marknadsledande partners. Företaget har också knutit till sig två av världens främsta white hackers, Dan Egerstad och Adam Ljungrell, samt köpt en av världens största databaser över läckt information.
– Såväl privatpersoner som företag blir alltmer medvetna om vikten av cybersecurity. Att företag bör göra allt för att skydda sin data är en självklarhet, bolag som inte prioriterar denna fråga kommer att dö snabbt, konstaterar Christer Hernestig, grundare på Defentry.
I finansieringsrundan om 3,6 miljoner kronor medverkar också Malin Sjöstrand (Scriin), Per Vasilis, Jonas Brunius och Gerhard Dal. Kapitalet kommer att användas till att rusta organisationen för Defentrys tillväxtresa. I dagarna flyttar bolaget till nya lokaler och flera nyckelpersoner är på väg in i bolaget.
– Cybersecurity är ett hett ämne och en angelägenhet för alla, såväl företag som privatpersoner. Defentry är det mest spännande bolaget på marknaden just nu, därför valde jag att investera i dem, säger John Fällström, VD, NV Capital.
Defentry är ett cybersäkerhetsbolag som hjälper bolag att säkra sin data och förebygger därmed identitetskapningar och hackade konton. Med hjälp av företagets teknologi kan användare ta kontroll över sina egna data.

Comments are closed.