Cypressgrundare stiger åt sidan

Efter 34 år som ledare av Cypress väljer nu T.J. Rodgers att lämna över ansvaret för företaget. Under en övergångsperiod kommer företaget att ledas av fyra av företagets divisionschefer, innan man har hittat en ny vd. Rodgers kommer att fortsätta i företagets styrelse och dessutom som projektledare i en del tekniska projekt.


T.J. Rodgers, grundare av Cypress Semiconductors

– Jag firade nyligen min sextioåttonde födelsedag och jag vill inte ägna sista delen av min karriär åt att leda ett stort företag, säger T.J. Rodgers. Därför blir min 120e kvartalsrapport för Cypress också min sista. I stället tänker jag ägna min tid åt den teknologi som har fascinerat mig så mycket ända sedan min mor en gång intresserade mig för elektronik.
– Jag har alltid reserverat ungefär 30 procent av min tid åt att arbeta med teknik och framför allt åt ett speciellt projekt. Det arbetet adderar värde till företaget och fortsätter att intressera mig. I framtiden kan Cypressledningen ge mig ansvaret för viktiga tekiska projekt och vara säkra på att jag når resultat.
Innan företaget har hittat en ny vd tar Hassane El-Khoury (EVP, Programmable Systems Division), Dana Nazarian (EVP, Memory Products Division), Joe Rauschmayer (EVP, Manufacturing) och Thad Trent (CFO) över ledningen.

Comments are closed.