Cybercom och Scalado i samarbete

Cybercom har tecknat ett samarbetsavtal och ett ramavtal med företaget Scalado som är specialiserade på bildbehandlingsteknik i mobiler. Avtalen sträcker sig över två år och beräknas ge 20 miljoner kronor i intäkter.

– Det här är en mycket viktig del i vår strategi att växa oorganiskt. Genom samarbetet med Cybercom får vi omedelbart tillgång till en större global leveransorganisation, säger Håkan Persson, vd på Scalado.

Scalado ska använda Cybercom som underleverantör för applikationsutveckling och för avancerade konsulttjänster. Samtidigt drar Scalado nytta av Cybercoms globala sälj- och marknadsorganisation och offshore-leveranser från till exempel Kina.

– Nu behöver vi aldrig säga nej till kunder, säger Fadi Abbas, en av Scalados grundare.

Både Cybercom och Scalado räknar med att det här ska ge stora intäkter. Avtalet beräknas vara värt runt 20 miljoner kronor bara för Cybercom.

– Genom samarbetet kommer vi att etablera en leveranssituation med många av Scalados kunder som vi räknar med också kommer att generera merförsäljning i form av alla de andra helhetslösningar Cybercom har att erbjuda, säger Mattias Johansson affärsutvecklare på Cybercom.

Scalados teknik uppges nu finnas i över 500 miljoner mobiltelefoner världen över idag.

Comments are closed.