CybAero levererar den första Pelicano-helikoptern

CybAero AB uppger sig ha genomfört en framgångsrik Factory Acceptance Test (FAT) och levererat den första av två förserieprodukter av helikoptersystemet Pelicano till den spanska IT- och försvarskoncernen Indra Sistemas.

 

Indra Sistemas har därmed godkänt att utformningen och kvalitet fungerar enligt specifikation. Nu ska Indra Sistemas för första gången visa den färdiga produkten på UAV-mässan UNVEX 12 i Madrid.

CybAero kommer att tillsammans med Indra Sistemas vara först på marknaden med en marinanpassad helikopter som har en säker motorteknologi i form av en så kallad "heavy fuelmotor". Nu påbörjas arbetet med den sista förserieprodukten som ska levereras till sommaren. Därefter är utvecklingsjobbet klart och försäljningsarbetet hamnar i fokus, enligt ett pressmeddelande

– Vi förstärker nu CybAeros position som en global ledande aktör på helikopter-UAVer. Det kommer att främja försäljningen av vår egen produkt APID 60 som även den ligger i en fas där de första större beställningarna är inom räckhåll, säger Leif Erlandsson, vd på CybAero.

Indra Sistemas kommer att komplettera den nu levererade Pelicano-helikoptern med övriga systemkomponenter och ställer ut den på UAV-mässan UNVEX 12.

UAV-mässan äger rum i Madrid den 23-26 april och har obemannade system (luft/land/marint), plattformar och nyttolaster i form av exempelvis sensorer som tema. Aktuella marknader för mässan är bland annat försvar, säkerhet, civila och kommersiella tillämpningar.

– I och med Indras utställning på UNVEX 12 i Madrid så fortsätter Indra Sistemas den redan påbörjade, intensiva marknadsförings- och säljkampanjen för helikoptersystemet Pelicano. Vi har stora förhoppningar att detta ska generera beställningar från Indra under 2012, säger Leif Erlandsson.

Comments are closed.