Conrad skyddar mot ESD

Den tyska komponentdistributören Conrad har öppnat en ny EPA-yta (electrostatic protected area) i sitt huvudlager och distributionsenhet i Wernberg, Tyskland. Certifieringen av den nya ESD-skyddade ytan och hela ESD-hanteringen enligt DIN EN 61340-5-1 är den första i sitt slag inom komponentdistributionssektorn.

 

Conrads EPA kan hysa upp till 10 000 produkter. Det har testats av TÜV NORD CERT, en av de ledande globala tekniska tjänsteleverantörerna, och uppfyller ESD-kraven till 100 procent. Införandet av en säker zon för hantering betyder att företaget kan garantera korrekt lagring och hantering av alla komponenter som är känsliga för statisk elektricitet.
– Att vara den första distributören att etablera DIN EN 61340-5-1-certifierad EPA- och ESD-hantering visar på vårt åtagande mot kunder på den elektroniska sektorn, säger Stefan Fuchs, General Manager Industrial Electronics hos Conrad Electronic. Många av de senaste industri- och konsumentkonstruktionerna nyttjar avancerade komponenter som är speciellt känsliga för ESD och som behöver specialiserade lagrings- och hanteringsprocedurer i alla stegen i leveranskedjan.

Comments are closed.