Congatec och Adeneo Embedded i avtal

Modultillverkaren Congatec AG ingår programvaruavtal tillsammans med Adeneo Embedded för att erbjuda BSPs för ARM-moduler.

Congatec AG, som tillverkar inbyggda datormoduler meddelar att de har ingått partnerskap med Adeneo Embedded som avser färdiga modulpaket med stöd för Freescales ARM Cortex A9 i.MX 6-serien.

Adeneo är medlem i Freescales "Design Alliance"-program och officiell partner till Freescale för Windows Embedded Compact, Android och embedded Linux-uvecklingen i.MX arkitekturer.

Avtalet uppges avse Adeneos expertis inom mjukvara och systemintegration för ARM Freescale-processorer och Congatecs BSP:er för Conga-QMX6 Qseven-moduler baserade på ARM Cortex-A9 Freescale i.MX6x-serien. Målmarknader är tillverkare av mobila och ”ultramobila” industriella enheter såväl som för medicinsk, fordon och industriell automation.

Conga-QMX6 BSP har stöd för uBoot, Linux och Windows Embedded Compact 7. WEC 7 Binary BSP-filer och Linux källkod finns att tillgå utan avgift men en engångs licensavgift gäller för WEC7-källkod, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.