Combitech fortsätter växa i Norge

Teknikkonsultföretaget Combitech AB växer i Norge genom att förvärva 70 procent av aktierna i Bayes Risk Management AS, med option om att förvärva övriga aktier inom 18 månader. Affären uppges vara ett led i Combitechs strategi att fortsätta växa på den norska marknaden.

Bayes är ett norskt konsultbolag som levererar tjänster inom området riskanalys till olje- & gassektorn samt finansmarknaden. Företaget, med bas i Stavanger, har ett 30-tal anställda och utsåg 2010 till Gasellföretag av Dagens Naeringsliv.

Förvärvet är en del av Combitechs strategi att växa på den norska marknaden. 2010 etablerades Combitech AS och tidigare i år har Combitech tecknat flera för företaget strategiskt viktiga avtal i Norge, till exempel ett ramavtal kring utbyggnaden kring det norska nödkommunikationsnätet Nødnett och som exklusiv leverantör av krishanteringstjänster till Oslo Lufthavn.

– Bayes Risk Management är ett framgångsrikt företag med en hög kompetensnivå hos medarbetarna. Företaget har en etablerad ställning på olja & gas-marknaden och tillsammans kan vi erbjuda kunderna ett betydligt bredare utbud av tjänster. Det senaste halvåret har vi sett flera bevis på att våra marknadsansträngningar i Norge gett frukt och vi ser företagen inom olje- och gassektorn som intressanta potentiella kunder, säger Combitechs vd Marie Bredberg.

– Genom Combitech får vi en stark och stabil delägare och möjlighet att leverera en större bredd av tjänster på marknaden. Vi kan därmed vara med och konkurrera om större avtal på marknaden, säger Lasse Berg Andersen, styrelseordförande i Bayes Risk Management.

Köpet träder i kraft 1 augusti 2012 förutsatt att affären godkänns av den norska konkurrensmyndigheten. Säljare är Bayes Holding AS, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.