Cisco avser förvärva NDS

Nätverksjätten Cisco tillkännagav idag sin avsikt att förvärva det israeliska videoteknikföretaget NDS Group Ltd. Enligt avtalet avser Cisco betala runt 5 miljarder dollar för NDS.

NDS Group Ltd utvecklar tekniker och tillämpningar som möjliggör för betal-TV-operatörer att på ett säkert sätt leverera digitalt innehåll till TV STB (set-top boxar), DVR (digitala videospelare), persondatorer, mobiltelefoner och andra multimediaenheter.

Förvärvet av NDS avser att komplettera och påskynda leveranserna av Videoscape, Ciscos egen plattform som gör det möjligt för tjänsteleverantörer och mediaföretag att leverera nästa generations videounderhållning. Förvärvet av NDS ska bredda Ciscos möjligheter på tjänsteleverantörsmarknaden och utöka möjligheten att nå ut på tillväxtmarknader såsom i Kina och Indien, där NDS har etablerade kundrelationer.

Enligt villkoren i avtalet kommer Cisco att betala cirka 5 miljarder dollar för NDS, inklusive övertagande av skulder. Avtalet har godkänts av styrelserna i de båda bolagen.

Förvärvet förväntas vara slutfört under andra halvåret 2012, med förbehåll för sedvanliga villkor som inkluderar prövning enligt regelverk av tillsynsmyndigheter i USA och annorstädes, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.