China Telecom och ZTE i miljardaffär

ZTE skall leverera utrustning till operatören China Telecom till ett värde av cirka 1 miljard RMB, vilket motsvarar mer än 1 miljard svenska kronor

Affären gäller så kallad PON-utrustning (Passive Optical Network) som ska användas till China Telecoms nät City Optical Network, som lanserades under 2009 och som ska förse kunder med snabbare bredbandsuppkoppling.
China Telecom är en av Kinas största bredbandsleverantörer och satsningen är en del av bolagets långsiktiga plan att förbättra sin infrastruktur och bredbandstjänster som innebär att cirka 20 miljoner fiberoptiska anslutningar till slutkunder kommer att rullas ut. Nätverket kommer på sikt att förse 70 % av landsbygden med bredband med överföringshastigheter på upp till 12 Mbps. De större städerna får tillgång till överföringshastigheter på upp till 100 Mbps.
ZTE kommer att leverera sitt passiva accessystem ZXA10 xPON till China Telecom. Den nya nätverkslösningen bygger på triple-play vilket innebär att telefoni, internetuppkoppling och tv kan levereras i samma förbindelse. ZXA10 xPON stödjer både multicast och DBA (Dynamic Bandwidth Allocation) och möjliggör tjänster som snabb internetuppkoppling, kabel-tv, telefoni och tv, allt via internet. ZTE och China Telecoms kommersiella samarbete kring xPON började 2004 och ZTEs utrustning står idag för 40 % av operatörens xPON-inköp.

Comments are closed.