Chalmers Ingenjörslyft lyfter Västsverige

En teknisk bastermin med start redan i januari är den första delen i Chalmers Ingenjörslyft ­ en satsning för att ta tillvara kompetensen i det krisdrabbade Västsverige. Den som gör basterminen kan börja en ingenjörsutbildning redan i höst.

– Vår ambition är att ge så många som möjligt chansen till utbildning så snabbt som möjligt, säger Chalmers rektor Karin Markides. Den stora kompetens som finns inom bland annat fordonsindustrin är värdefull och måste tas tillvara. Kunnandet hos många som nu varslas kan bli en vitamininjektion inom många områden i samhället och på Chalmers,.

Chalmers Ingenjörslyft erbjuder ett antal olika möjligheter att komplettera, fördjupa och bredda kompetensen beroende på tidigare utbildning och erfarenhet. Fordons- och transportindustrin är exempel på industrier som står inför ett teknikskifte där det krävs nya kompetenser, och den kompetens som idag finns i fordonsindustrin kan med vidareutbildning bidra till att utveckla morgondagens möjligheter och även stärka andra områden.

– Vi är glada att vi så snabbt har kommit i gång med ett utbildningspaket utan extra tillskott från regeringen, säger Sven Engström, vicerektor med ansvar för grundutbildningen. Basterminen kan man söka till redan nu i december och den som genomför utbildningen garanteras en plats på något av högskoleingenjörsprogrammen i elektroteknik eller datateknik.

Andra möjligheter inom Chalmers Ingenjörslyft är:

* Fristående kurser

* Tekniskt basår

* Masterprogram

* Forskarutbildning

Läs mer om Chalmers Ingenjörslyft på chalmers.se

Comments are closed.