Certifierade utvecklingsset till miljösensorer

RS Group presenterade idag DesignSpark Environmental Sensor Development Kit (ESDK) som har certifierats av Open-Source Hardware Association (OSHWA). Maskinvara med öppen källkod är en benämning på fysiska föremål vars konstruktion har frisläppts för tillverkning, modifiering, distribution och användning.

OSHWA har som mål att främja teknologiskt kunnande och uppmuntra till forskning som är tillgänglig, öppen för samarbeten och som respekterar användarnas frihet. Den OSHWA-certifiering som RS DesignSpark ESDK har erhållit visar att satsen uppfyller en enhetlig och väldefinierad överensstämmelsestandard för produkter med öppen källkod. Certifieringen ger användarna vetskap om att den definition av ”maskinvara med öppen källkod” som används inom ett specifikt projekt stämmer överens med gemenskapens definition på maskinvara med öppen källkod. Den skapar också en juridiskt bindande och unik logotyp som endast kan användas i projekt som överensstämmer med gemenskapens definition.

ESDK har utvecklad som en del i RS DesignSparks #ActivistEngineering -kampanj. Det är en avancerad molnansluten plattform med öppen källkod som gör det lätt att ta fram prototyper för sensorbaserade speciallösningar. DesignSpark är RS onlineplattform för tekniker, med erbjudanden om konstruktionsverktyg, utvecklingssatser som ESDK, omfattande 2D/3D- och elektronikkomponentbibliotek plus en mängd resurser som tekniska artiklar, projekt och forum.

DesignSpark ESDK fungerar som stöd för DesignSpark-medlemmarna vid projektkonstruktioner som ”Breathe Better Bear” och ”The Good Air Canary”, två typiska projekt inom luftkvalitetsmätning. Dessa har utvecklats baserat på funktionerna i ESDK. ESDK kan också användas till många uppgifter inklusive många olika IoT-applikationer där det finns behov av en liten Linux-dator med integrerad pekskärm och GPS-funktion.

– RS och DesignSpark-teamet är utomordentligt nöjda med att ha fått den här certifieringen från OSHWA, säger Mike Bray, vice president för DesignSpark inom RS. Vår nycertifierade ESDK för öppen källkod har givit DesignSpark-gemenskapen ett nytt tillskott inom många innovativa utvecklingsprojekt inom luftkvalitetsmätning världen över. Dessa projekt är fria och öppna för alla och har tagits fram för att skapa prisvärda lösningar och göra planeten mer hållbar.

Comments are closed.