Certifierade för MES-system

Prevas AB har som enda systemintegratör i Norden blivit utnämnd till Endorsed Systems Integrator av Wonderware. Prevas tillhör därmed ett av fyra företag i Europa och totalt 12 i världen som har lyckats uppnå denna högsta nivå av partnerskap.

Att bli utnämnd till Endorsed Systems Integrator innebär att man som systemintegratör är ett förstahandsval som leverantör till stora komplexa projekt baserade på Wonderwares produkter. – Vi har under lång tid haft ett gott partnerskap med Wonderware där vi har levererat både expertkompetens och färdiga lösningar till våra kunder. Vår nya status som Endorsed Systems Integrator ger oss tillgång till fler affärsmöjligheter, speciellt hos internationella kunder som står inför global utrullning av sina system, säger Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem på Prevas.
Marknaden för MES (Manufacturing Execution Systems) upplever en stark tillväxt och består av system som integrerar och optimerar användningen av data från automations-, logistik- och affärssystem. Exempel på industrier är livsmedel-, process-, och tillverkningsindustri. Målet är att höja kunders produktivitet, minska kostnader och öka deras vinster. Prevas har i många år haft en ledande roll på den marknaden och har via partnerskap med Wonderware tillgång till en av världens ledande MES-plattformar. Det finns över 500.000 Wonderwarelicenser installerade i ca 100.000 fabriker globalt, vilket utgör ca 30 procent av världens fabriker med mer än 20 anställda.

Comments are closed.