Caltech skall sälja Tektronix

Nu är det klart att Caltech AB redan nästa vecka startar sin försäljning av produkter från Tektronix.

– Vi ser stora möjligheter till att kunna öka försäljningen i Sverige, säger en glad Jan Bergqvist, vd och ägare av Caltech AB. Tektronix produkter kommer inte att konkurrera med vårt befintliga sortiment utan utgör i stället ett komplement. Detta blir ett lyft för vårt företag!
Kontraktet blev klart i dagarna och redan nästa vecka inleds försäljningen.
– Vi har goda kontakter med Elfa som kommer sköta försäljningen av volymprodukter.  Peter Costenius kommer att ansvara för den försäljningen.
Caltech AB tar hand om övrig försäljning, vilken bl a omfattar de mer avancerade produkterna och systemen, och kommer att anställa en person särskilt för detta. Tills vidare kommer Bo Ygfors att hjälpa till med försäljningen. Han har mycket lång erfarenhet av försäljning av Tektronix produkter. Caltech AB har i dag åtta anställda.
Ett undantag är försäljningen till Ericsson. Den sköts även fortsättningsvis av Fredrik Nordvall på Tektronix Sverigekontor.
Den 14 december sade Tektronix upp kontraktet med Orbis, som kunde fortsätta sin försäljning av Tektronix-produkter året ut.

 

Comments are closed.