Bluetooth-modul för streaming audio

Microchip kommer nu med en certifierad Bluetooth-audiomodul som stöder tal och musik. RN52-modulen ger extremt låg effektförbrukning i en liten, ytmonterad formfaktor och inkluderar standardiserade Bluetooth-profiler för audio och data för samtliga smarttelefonplattformar.

Detta gör att det är lätt för konstruktörer att lägga till trådlös audio, tillsammans med datamöjligheter, i en rad olika applikationer, såsom trådlösa stereohögtalare, hörlurar, “hands-free”-utrustning, medicinsk utrustning och datortillbehör.
Fördelarna med trådlös teknik, tillsammans med de snabbt expanderande marknaderna för smarttelefoner och datorplattor, driver på efterfrågan på Bluetooth-baserade trådlösa audiotillbehör. Microchips RN52-modul, som baseras på teknik förvärvad från Roving Networks, har Bluetooth-stacken på kortet. Integrering av stacken i modulen ger en lättanvänd och robust konstruktionsmodell som fungerar med vilken mikroprocessor eller styrkrets som helst, vilket hjälper konstruktörer att snabbare nå marknaden med sina tillbehör. RN52-modulens inbyggda Bluetooth-stack inkluderar de populära profilerna SPP, A2DP, HFP/HSP och AVRCP, liksom iAP för användning med iPhone och iPod. RN52 stöder dessutom en rad olika codecar, såsom SBC, aptX, AAC och MP3.

Comments are closed.