Bluetest blev Årets Elektronikföretag i Västsverige

Elektronikindustriföreningen i Göteborg utnämnde idag Bluetest till ”Årets Elektronikföretag i Västsverige” och Mevia AB till ”Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige”. Prisutdelningen skedde på Elektronik 2019 i Göteborg.


Florence Ducler, Mevia AB, Robert Rehammar, Bluetest och Iman Habib, Elektronikindustriföreningen i Göteborg

Bluetest får priset för sin långsiktiga och mycket framgångsrika strategi när det gäller testutrustning för trådlös utrustning. Redan 1999 lanserade professor Per-Simon Kildal sin idé om små reflekterande mätrum i stället för stora dämpade mätrum. Det hela mötte länge starkt motstånd, men de senaste tio åren har genombrottet varit närmast totalt. Idag används Bluetests utrustning på majoriteten av utrustningar med frekvenser mellan 600 MHz och 43 GHz.


Robert Rehammar, CTO, Bluetest

Årets Unga Elektronikföretag i Västsverige blev Mevia AB. Företaget arbetar med olika typer av hjälpmedel för att kontrollera efterlevnad hos patienter. Det handlar bland annat om system för att garantera att rätt medicin används vid rätt tillfälle. Undersökningar visar att upp till hälften av dagens patienter inte tar sin medicin på det sätt som föreskrivits.


Florence Ducler, affärsutvecklare, Mevia AB

Comments are closed.