Bennings nu från Conrad

Conrad Elektronik har lagt till Bennings hela sortiment, med mer än 180 elektriska testare och diagnostikutrustning. Bilden visar som exempel två tvåpoliga, digitala spänningsprovare för spänningar från 1 till 1000 VACrms/1200 VDC.

 

Förutom elektriska testare och testutrustning omfattar produktsortimentet digitala handhållna multimetrar, digitala strömsonder, enhetstestare, installationstestare, mätinstrument för solcellsanläggningar samt ett brett tillbehörsutbud.

 

En helt ny produkt i Bennings produktsortiment är den beröringsfria spänningstestaren BENNING VT 1 för att testa fas i uttag, kopplingsboxar, brytare, kablar och lampor. Enheten lämpar sig för spänningsområdet 200 till 1000 VAC (45 till 65 Hz) och motsvarar överspänningskategorierna CAT IV 600 V och CAT III 1000 V.

 

Det tyska familjeföretaget Conrad Electronic grundades 1923. Det har 4 000 medarbetare och verkar i 16 länder genom lokala dotterbolag och återförsäljare.

 

I slutet av 2013 öppnade Conrad Electronic en ny EPA-yta (electrostatic protected area) i sitt huvudlager och distributionscenter i Wernberg, Tyskland. Certifieringen av den nya ESD-skyddade ytan och hela ESD-hanteringen uppfyller DIN EN 61340-5-1. Conrad Electronic hävdar sig vara den första i sitt slag inom sektorn för komponentdistribution.

Comments are closed.