Beijer Electronics har slutfört förvärv

Beijer Electronics meddelar att man har slutfört förvärvet av det taiwanesiska teknologi- och datakommunikationsbolaget Korenix Technology Co., Ltd.

Förvärvet av Korenix uppges vara en viktig del av den tillväxtplan som Beijer Electronics har i Asien och inom affärsområdet Industrial Data Communication (IDC). Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 130 miljoner kronor för samtliga aktier i Korenix. Därutöver har parterna enats om en prestationsbaserad tilläggsköpeskilling baserat på resultatet för 2012.

Korenix är ett ungt, snabbväxande bolag. Bolaget omsatte 57 miljoner kronor förra året vilket är en ökning med 57 procent mot föregående år. Korenix har ett 70-tal anställda och sitt huvudsäte i Taipei, Taiwan med ett flertal säljkontor runtom i Kina.

– Vi ser förvärvet av Korenix som ett värdefullt tillskott till produkt- och marknadsutvecklingen inom affärsområde IDC, säger Fredrik Jönsson, vd och koncernchef, Beijer Electronics.

En majoritetsandel i Korenix förvärvades redan under förra året vilket innebär att bolaget från och med den 29 december 2010 ingår i Beijer Electronics räkenskaper.

Comments are closed.