Beijer Electronics förvärvar QSI Corporation

Beijer Electronics har förvärvat 100 procent av QSI Corporation i USA. Förvärvet är en viktig del av Beijer Electronics tillväxtstrategi som ger en betydande närvaro på den nordamerikanska marknaden.

Förvärvet kommer att ge utökade sälj- och supportkanaler samt ett bredare produktutbud av operatörspaneler. QSIs beräknade omsättning i år är 115 miljoner kronor och de har 70 anställda. Den initiala köpeskillingen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.

– Förvärvet av QSI Corporation är ett strategiskt viktigt steg för Beijer Electronics vilket ger oss en bra bas och plattform för fortsatt expansion på den nordamerikanska marknaden. De kompletterar oss väl genom sitt produktsortiment och etablerade säljkanaler i USA, säger Beijer Electronics vd och koncernchef, Fredrik Jönsson.

QSI Corporation är en ledande leverantör av robusta operatörspaneler och mobila dataterminaler för industri- och transportsektorn. De har sitt huvudkontor i Salt Lake City, Utah, USA och större delen av sina kunder på den nordamerikanska marknaden.

Förvärvet kommer enligt Beijer Electronics att resultera i:

  • En starkare bas för fortsatt expansion på den nordamerikanska marknaden.

  • En bredare produktportfölj genom tillskott av robusta operatörspaneler och mobila enheter för industri- och transportsektorn

  • En ökad konkurrenskraft genom effektivare produktutveckling och supply chain.

  • Att QSI får tillgång till ett bredare utbud av världsledande operatörspaneler och möjlighet att expandera sin försäljning globalt genom Beijer Electronics.

– Vi ser mycket fram emot att bli en del av Beijer Electronics och kunna erbjuda våra kunder ett utökat sortiment av hårdvaru- och mjukvaruplattformar, säger Barry Hobbs, vd för QSI Corporation

QSI Corporation kommer att ingå i Beijer Electronics affärsområde HMI Products. Den nya enheten i USA kommer att ansvara för hela den nordamerikanska marknaden där HMI Products nuvarande organisation i USA kommer att ingå. Bolaget blir en del av Beijer Electronics koncernen och ingår i räkenskaperna från och med den 1 november 2010. I tillägg till den initiala köpeskillingen finns det en resultatbaserad tilläggsköpeskilling baserad på resultaten för 2011 och 2012.

Comments are closed.