Batteridriven och lätt spektrumanalysator

Spectrum Rider FPH är en ny spektrumanalysator från Rohde & Schwarz som visas på Productronica. Den är mycket lätt och har lång batterilivslängd. Instrumentet har ett frekvensområde från 5 kHz till 2 GHz. Som option kan det utökas till 4 GHz med en kodnyckel.

Speciellt användbart är instrumentet vid sändarinstallation och underhåll. Känsligheten är typiskt så hög som –160 dBm och mätnoggrannheten ligger typiskt inom 0,5 dB från 10 MHz till 3 GHz.
Instrumentet är utformat för att kunna uppgraderas via mjukvara, något som inte är vanligt i denna prisklass. Det kan låsas upp för att utöka bandbredden till 4 GHz – något som är nödvändigt för att exempelvis studera signaler från TD-LTE-banden.
Tack vare vikten – bara 2,5 kg – passar instrumentet för arbete i fält. Åtta timmars batterilivslängd gör att det kan användas en hel dag utan behov av uppladdning. Tack vare bakbelysta tangenter kan instrumentet användas för arbete i mörker och den icke-reflekterade displayen möjliggör avlösning även  i solljus. Från den kapacitivt beröringskänsliga skärmen ställer man in frekvens, frekvensspann och referensnivåer för markörer. Tack vare stora knappar och inställningsratt kan instrumentet manövreras även med handskar, utomhus.
Spectrum Rider uppfyller MILPRF28800F Class 2 och levereras med skydd över gränssnitt och portar.
Det handhållna instrumentet kan även fjärrstyras via LAN och USB. Inställningar och resultat lagras på ett 32 Gbyte microSD-kort.
Som optioner finns detektorer för topp- och medelvärde.

 

Comments are closed.