Axis säljer Canons nätverksvideo

En överenskommelse mellan Axis Communications och Canon Inc. innebär att de båda bolagen förändrar sina upplägg för marknadsföring och försäljning på flera stora regionala marknader.

I EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och Nordamerika kommer Axis att ta över ansvaret för marknadsföring och försäljning av Canons samlade portfölj av produkter inom nätverksvideo.
Förändringen gäller i EMEA från och med 1 september, och i Nordamerika från och med 1 oktober.
– Marknaden för nätverkskameror fortsätter att visa stor potential. Vi har i egenskap av ledande aktör i branschen utmärkt läge att inkludera Canons produkter inom nätverksvideo till vår egen portfölj av produkter och lösningar för marknaderna EMEA och Nordamerika. Förändringen visar också Canons ambition att bygga en långsiktig närvaro för Axis i vår bransch, säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.
Sedan Canon 2015 förvärvade en majoritet av aktierna i Axis har företagen fört diskussioner om vilka alternativ som finns för att på bästa sätt driva utvecklingen för produkter och lösningar inom nätverksvideo. Det nya ramverket för marknadsföring och försäljning är ett effektivt sätt att dra fördel av de synergieffekter som har kommit ur kombinationen av Axis och Canon.
På den japanska marknaden kommer Canon även i fortsättningen att sälja sina egna nätverksvideoprodukter. Därtill kommer Canon att fungera som ett komplement till Axis befintliga partnernätverk i Japan för att sälja Axis produkter på den Japanska marknaden. I övriga Asien undersöks fortfarande olika alternativ för försäljningen av Canons nätverksvideoprodukter.

Comments are closed.