Axis bygger nytt i Lund

Axis meddelar att de i början av nästa år inleder byggandet av ett eget huvudkontor som ska ligga i anslutning till bolagets nuvarande kontorslokaler i Lund. Byggnaden väntas stå färdig i början av 2018 och den här satsningen kommer enligt företaget att långsiktigt stärka Axis förankring i Lund.

Tillsammans med huvudägaren Canons vd Fujio Mitarai, offentliggjorde Axis idag sina expansionsplaner vid ett möte med representanter från kommunen, universitet och högskolan.

– Axis har sedan start varit ett företag med hjärtat i Lund och med den här satsningen stärker vi vår långsiktiga förankring i denna dynamiska tillväxtregion. För oss som innovativ branschledare är närheten till universitet och högskola en självklarhet och därför fokuserar vi på fortsatt forskning och utveckling i Lund samt på att vidareutveckla våra lokala samarbeten", säger Ray Mauritsson, vd för Axis Communications.

Den nio våningar höga kontorsbyggnaden, vilken kommer att ta upp ett helt kvarter vid Ideon Science Park, ska på 32 000 kvadratmeter rymma många av Axis företagsfunktioner. Forskning och utveckling, som utgör den största delen av verksamheten i Lund, kommer även att finnas kvar i den nuvarande huvudbyggnaden på Emdalavägen. Över hälften av Axis idag drygt 2 000 anställda arbetar i Lund, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.