Avtalar om samarbete kring pikoprojektor

Microvision, Inc. och Intersil Corp. har ingått ett avtal om att samarbeta kring utvecklingen av ASIC:s för Microvisions patenterade high definition (HD) PicoP-displayteknik och marknadsföring av nya produkter.

Samarbetet förväntas stärka tekniken och affärsplanen för Microvisions PicoP-displaver genom integrering av avancerade funktioner såsom virtuell beröring och avkänning (proximity sensing), ökad ljusstyrka och sänkta kostnader för den sammanlagda lösningen.

Kombinationen av ökad ljusstyrka, låg strömförbrukning och liten komponentstorlek tillsammans med HD-upplösning ska resultera i en mycket effektiv projektionslösning som gör PicoP attraktivt att bygga in i mobila produkter. Enligt avtalet kommer Intersil att utveckla de ASIC:s som ska stödja Microvisions referensdesign.

– Microvision är glada att samarbeta med Intersil för att utveckla vår prisbelönta PicoP displayteknik och att arbeta med en strategisk ”supply chain”-partner som ger ett starkt marknadsförings- och distributionsstöd samt klassens bästa komponenter De utvecklings- och marknadsföringsinvesteringar som Intersil gör i detta partnerskap visar på deras tro på pikoprojektionsmarknaden och Microvisions patenterade lösning, säger Alexander Tokman, vd och koncernchef för Microvision.

– Vårt samarbete med Microvision visar på Intersils engagemang inom pikoprojektormarknaden och tillhandahålla övertygande lösningar för inbyggda applikationer. Vi tror att kombinationen av vår chipuppsättning och Microvision s avancerade PicoP-displayer – med dess omstörtande funktioner – kommer att vara tilltalande inom ett brett spektrum av kommande pikoprojektorenheter, säger Dave Bell, vd och koncernchef för Intersil.

Comments are closed.