Avnet lanserar ny IoT kickstartsats

Avnet och Microsemi lanserar nu en ny version av SmartFusion2 KickStart utvecklingssats. Liksom dagens SmartFusion2 kan kortet användas för tillämpningar som kräver en hög nivå på design- och datasäkerhet och låg energiförbrukning för IoT och M2M.

Avnet lanserar nu ett nytt SmartFusion2 Kickstart Kit som enligt företaget är lämplig för konstruktörer som vill börja utveckla energisnåla prototyper för tillämpningar inom IoT och M2M.  Utvecklingskortet baseras på en Microsemi M2S010S SmartFusion2 SoC FPGA med 10k logikelement och en 166 MHz ARM Cortex-M3-processor samt inbyggda säkerhetsfunktioner.

Utvecklingskortets FPGA baseras på är flashteknik och är enligt Avnet single event upset (SEU)-immunt. Till skillnad från dagens SmartFusion2 kräver inte det nya utvecklingskortet en separat JTAG-emulator då en sådan finns inbyggt på kortet eller separat kraftenhet då energiförsörjningen sker via en USB-port.

För att sköta kommunikationen ingår, förutom en seriell USB med windows-baserat grafiskt användargränssnitt, även en Microchips LE-Bluetooth RN4020 version 4.1 WIBREE-modul. Utvecklingskortet är även försett med sensorer för att mäta omgivande ljus, rörelse (gyroskop/accelerometer) och temperatur. På kortet finns även fyra lysdioder som kan styras för rött gult eller grönt ljus, två tryckknappar, en 50 MHz oscillatormodul och 2 kbit seriellt EEPROM för FTDI-chip. Dessutom finns det tre 12-Pinnars PMOD-kompatibla kontakter och Arduino-kompatibla gränssnitt.

Satsen kostar 59,95 dollar. Det ges också möjligheter att delta i en Avnetledd workshop som, inklusive utvecklingssatsen, kostar 99,95 dollar.

Comments are closed.