Autocom gör sitt bästa delårsresultat någonsin

Diagnos- och kommunikationsföretaget Autocom Diagnostic Partner AB verksamt inom fordonsbranschen har gått starka genom lågkonjunkturen och redovisar sitt bästa delårsresultat någonsin. Stärkta av detta står man nu inför en storsatsning.

När siffrorna för årets första nio månader presenterades var det en mycket positiv bild som visades upp. En omsättningsökning på 13 procent till drygt 65 miljoner kronor med en vinstmarginal om 28 procent är det bästa resultat företaget hittills redovisat. Noterbart i sammanhanget är att även 2009 var ett rekordår med en omsättningsökning på närmare 30 procent vilket enligt företaget visar att den positiva trenden håller i sig.

Vi har lagt ned mycket kraft de senaste åren på att användaranpassa våra diagnos- och kommunikationsverktyg, vilket nu börjar skörda framgång. Andra framgångsfaktorer som bidrar är en markant ökad export och intressanta samarbeten med bland annat Svensk Bilprovning, säger Autocoms vd Bengt Andersson.

Dessa framgångar har gett Autocom mycket bra förutsättningar inför framtiden. Marknaden för fordonsdiagnostik växer och företaget har satsat mycket på utveckling av nya produkter och kunskapsområden vilket man nu växlar upp ytterligare. Bland annat har två nya affärsområden bildats och ansvariga för dessa rekryterats. Nu väntar en tillsättning om ytterligare cirka 20 tjänster inom utveckling, försäljning och administration, enligt ett pressmeddelande.

Vidare kommer företaget fokusera på samarbeten med bland annat fordonstillverkare och återförsäljare runt om i världen. Målsättningen är att fortsätta att växa med drygt 25 procent under 2011.

Autocom har all utveckling, produktion och försäljning förlagd i Sverige med huvudkontor i Trollhättan. Företagets instrument och utrustning finns idag på närmare 50 000 verkstäder i mer än 31 länder runt om i världen.

Comments are closed.