Åtta nya Internetbolag på STING FFW Demo Day

Åtta nystartade Internet/mediebolag presenterade sina produkter och tjänster inför en publik bestående av riskkapitalister, affärsänglar och industrikontakter. Bolagen ingick i den första omgången av affärsinkubatorn STINGs nya acceleratorprogram för Internetbolag, FastForward.

 

FastForward-bolagen har sedan augusti 2013 fått hjälp med att slipa på sina affärsmodeller och processer för att växa snabbare. Ett av bolagen, Poppermost Productions, har utvecklat SNOW, det första kostnadsfria skid- och snowboardingspelet i en öppen värld. Förutom lanseringen i december 2013 har teamet även hunnit med att ingå partnerskap med över ett dussin av de största varumärkena och idrottarna inom sporten, tagit in en finansiering på 3 miljoner kronor och sett de första intäkterna komma in.
− Att ha ett mångsidigt team av coacher och partners omkring oss gjorde att vi introducerades för de viktigaste namnen inom de lokala och europeiska investerings- och startupnätverken. Det har gett oss de resurser som krävs för att förverkliga vår potential och ta vår produkt till nästa steg, säger Alexander Bergendahl, VD och grundare av Poppermost Productions.
Ett annat bolag, Prettypegs, ett e-handelsbolag som tillverkar och säljer designade möbelben till bland annat IKEA-soffor, har under hösten ökat sin omsättning med 100 procent och lagt ner mycket tid på att vässa sitt erbjudande och sin affärsmodell.
Miriam Grut Norrby, investment manager på Schibsted Growth, var en av investerarna på plats igår på SUP46. Tillsammans med Hadar Cars från Industrifonden gav hon feedback på bolagens presentationer och tips till entreprenörerna.
– Det var en imponerande bredd på företagen, med varierande tjänster och affärsmodeller. Mig veterligen finns det inget liknande acceleratorprogram i Stockholm, och Sverige kommer verkligen att dra nytta av FastForward.
Nästa omgång av STING FastForward startar den 29 januari med åtta nya internet/mediabolag.

Comments are closed.