Annons

Atmel lanserar säker MCU

Atmel Corporation lanserar nu en MCU som ingår i företagets nästa generations produkter för kryptoautentisering och som är den första att levereras med integrerad ECDH (Elliptic Curve Diffie–Hellman) säkerhetsprotokoll tillsammans med ECDSA (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm).

Atmels ATECC508A är den andra integrerade kretsen i företagets CryptoAuthentication-portfölj med avancerad elliptisk kurvkryptografi (ECC). Med inbyggd ECDH och ECDSA i hårdvaran vänder sig Atmel till applikationer där det behövs inbyggd sekretess, dataintegritet och autentisering i system med MCU eller MPU:er och där krypterings/dekrypteringsalgoritmer (t.ex. AES) används i mjukvaran.

En hårdvarubaserad lagring av krypteringsnyckel inklusive kryptografiska motåtgärder bedöms som säkrare än mjukvarubaserad lagring av krypteringsnycklar. Företagets nya IC för kryptoautentisering är avsedda för flera olika tillämpningar inom IoT och uppges vara kompatibel med alla mikrostyrkretsar eller mikroprocessor på marknaden idag, inklusive företagets Atmel SMART och Atmel AVR.

Kretsen har stöd för X.509 certifikatformat och har en 256-bit SHA/HMAC hårdvarumotor, en multilevel RNG som använder FIPS SP 800-90A DRBG, garanterade 72-bitars unik ID och I2C-gränssnitt. Kretsen matas med 2 till 5.5 V och har en viloström på 150 nA samt ett 10,5 kbit EEPROM för säkra och privata nycklar.

Comments are closed.