ATCA-kort med 24 CPU-kärnor

Från ADLINK kommer aTCA-9710, ett AdvancedTCA-kort med dubbla tolvkärniga Xeon-processorer och 16 minnesplatser. Serverkortet är i första hand avsett för telekommarknaden.

 

– Verkligheten för tillverkarna av telekomutrustning är att mobiltrafiken fördubblas var nionde månad, medan intäkterna inte växer i samma takt, säger Yong Luo, ansvarig för ADLINKs embeddedprodukter. För att klara expansionen krävs ändå stora och dyra investeringar i nätverksinfrastrukturen.
– Det nya ATCA-kortet är framtaget för den ökande 4 G-marknaden. Vi har använt den senaste tekniken för att samla så mycket som möjligt på ett kort. På det sättet kan tillverkarna öka prestanda utan att behöva expandera rackarna.
aTCA-9710 baseras på Intels Xeon-processor E5-2600 v3 (tidigare kallad “Haswell-EP”) tillsammans med Intels kommunikationskretsar i 8920-serien. (tidigare kallad “Grantley”). Kortet har två processorkomponenter med vardera 12 CPU-kärnor.
För att få tillräckliga minnesprestanda används upp till 16 RAM-moduler enligt DDR4-2133 VLP RDIMM. Minnesmodulerna har mycket hög minnesbandbredd.
trots mycket höga prestanda klarar sig kortet med en effektbudget på 105 W. För att nå dit används bland annat effekthanteringstekniken Node Manager 3.0 från Intel.

Comments are closed.