Armeka i partneravtal med Vessel

Armeka AB, som är specialiserade på ESD-skydd, meddelar att den nu har inlett ett samarbete med det japanska företaget Vessel kring joniseringslösningar. Armeka kommer att vara Vessels representant på den svenska marknaden.

Bänkjonisator från Vessel

Användandet av jonisering som skydd mot elektrostatiska urladdningar ökar och skapar därför en större efterfrågan på joniseringsutrustning. Den stora variationen av produkter gör att i stort sett varje bransch som har problem med statisk elektricitet kan hitta en bra lösning med hjälp av jonisering, enligt Armeka.

Typiska användningsområden inom hanteringen av elektronik är när plastdetaljer – till exempel apparathöljen eller kåpor – monteras ihop med kretskort. Det kan gälla slutmontering eller vid service. Vid underhåll i fält, alltså utanför ett rent EPA (ESD Protected Area), kan man med hjälp av jonisering skapa en trygg miljö. Det kanske vanligaste området är vid montering av displayer eller i andra sammanhang där man vill bli av med partiklar av olika slag. Renblåsning med joniserad luft är en förutsättning för effektiv och samtidigt säker hantering av känsliga komponenter, skriver Armeka i ett nyhetsbrev.

Comments are closed.