Tidskritisk kommunikation med Ethernet

Från norska TransPacket kommer TransPacket Fusion, ett FPGA-baserat subsystem som ger deterministisk dataöverföring över optolänk med Ethernet. Enligt företaget går det på det här sättet att överföra data som annars skulle ha krävt kretskopplade nät som OTN och SDH.

– Vi gör det möjligt att använda Ethernet i en rad tidskritiska tillämpningar, säger Steinar Bjørnstad, teknisk chef för TransPacket. Det öppnar upp en rad områden, både på telekomsidan och för industri och fordon.
En stor fördel med TransPackets teknik är att man kan blanda tidskritiska och "vanliga" data på samma nätverk. Fusion-tekniken byggs in i switchar och routrar och de olika datatyperna separeras effektivt. En blandning av tidskritiska och vanliga överföringar innebär också att utnyttjandegraden på länken blir högre.
TransPackets subsystems är FPGA-baserade och kan levereras med fullt Netconf/Yang-mjukvarustöd för SDN-kompatibilitet. Idag finns stöd för Gigabit Ethernet och 10 Gigabit Ethernet. Subsystem för 100 Gigabit Ethernet kommer under tredje kvartalet i år.

Comments are closed.